9 Ocak 2014 Perşembe

Vatan Severlik nedir?

Vatan Severlik nedir?
Ahmet YALVAÇ
Zira Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan, bir Amerika Birleşik Devletleri yapımı ola BOP’ta Eş Başkan olduğunu kendisi söylüyor. Bu proje ile, Amerika Birleşik Devletleri’nin, içinde Türkiye’nin de olduğu  Orta Doğu ülkelerini bölüp parçalamak istediği, bizzat Amerika Birleşik Devletleri yetkililerince de, vurgulanan bir husus.
Bu itibarla, Sayın Başbakanın hem BOP Eş Başkanı olduğunu açıklaması, hem de aynı anda, Türkiye’nin çıkarlarını savunması mümkün değil. Bu itibarla, huzura kavuşmamız, AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın, duygusallıktan sıyrılıp, olup bitenleri doğru bir mantık çerçevesinde değerlendirmelerine, işin vahametini anlamalarına bağlı
Sonuç olarak, şunu da söylemek lazım: Bu gün gelinen ya da, getirilmek istenen nokta da, bizleri idare edenlerin, ya da, onlara destek olanların, bilerek, yada bilmeyerek, yapılan hatalarda, ya da yanlış işlerde, vatan severlik adına bir değerlendirme yaparsak, olumlu şeyler, maalesef söyleyemeyiz
PATRİOT FÜZELERİNE VE
YABANCI ASKERLERE KARŞI
ÇIKANLAR, ASLINDA VATAN 
SEVER  İNSANLARDIR.
Patriot füzelerinin Türkiye’ye yerleştirilmesi, yada yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesi, bazı bölgelerde konuçlanması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayına bağlı bir husustur.Aynı şekilde, daha önceleri Malatya-Kürecik’te kurulan Amerika Birleşik Devletleri’ne ait radar üssü ile, bu radar üssünü işletecek askeri personel için de, Meclis’ten onay alınmamıştı.
Şimdi olduğu gibi, o zaman da bazı vatandaşlarımızın, bu gibi ulusal güvenliğimizi tehdit eden konularda görevlerini yapmalarını, Hükümeti protesto etmelerini doğal karşılamak lazım.Burada asıl üzerinde durulması gereken husus,Hükümetin bu gibi konularda niçin Meclise bilgi vermediği, onayını almaya gerek duymadığı hususunun araştırılmasıdır. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluğun, iktidar olsun, muhalefet olsun, Milletvekillerinde dir.
En kısa zamanda, bu hususun Meclis’e taşınmasını ümit ediyor ve Sayın Milletvekillerini görevini yapmaya davet ediyorum.  
Buraya kadar her vesile, başta Amerika Birleşik Devletleri tarafından olmak üzere, başımıza örülmek istenen çorabı vurgulamaya çalıştım. Aslında bu gibi hususlar,başkaları tarafından da gündeme getirildi ve getirilmeye devam ediyor. Doğru olmayan husus, Türkiye’yi yönetenlerin, bu uyarıları görmezden gelmesidir. Bunun da nedenlerini anlattım.
Patriotların bedellerinin Türkiye tarafından ödendiği, gelen yabancı askerlerin masraflarının da, Türkiye tarafından karşılandığı, ya da karşılanacağı söylenmektedir. Durum bu iken, güvenliğimizin tehdit altında olduğu bir yana,atanamayan öğretmenlerin olduğu, işsizliğin, açlığın kol gezdiği bir zamanda,bunca masrafa, bunca gerilime ne gerek var?...
Burada önemli olan husus,sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin ablukasından kurtulup, Rusya, ya da,başka bir yabancı devletin yörüngesine de girmek değildir.Ve olmamalıdır da…
Artık herkesin aklını başına devşirmesini diliyorum, süper bir dünya devleti olma yönünde gereğini yapma zamanının geldiğini, hata geçtiğini burada tekrar vurgulamak istiyorum.
Orta Doğuda ve dünyada huzur ve güvenliğin yeniden sağlanması açısından, buna ve böyle bir hedefe  çok ihtiyaç vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder